Rebranding en kleurrijke mural Overpoort Shopping zorgen voor visuele opkikker Overpoortbuurt


Het binnenstedelijk winkelcentrum Overpoort Shopping gelegen in Overpoortstraat 49a huisvestte vroeger het universiteitsrestaurant van UGent en werd omgevormd tot een commercieel pand met retail units, een fitnesscentrum en restaurants. Wereldhave Belgium is de huidige eigenaar en beheerder van deze site.

De Stad Gent is al langer bezig met een opwaarderingsoffensief van de populaire Gentse uitgaansbuurt en wil de buurt leefbaarder, groener, mobieler en veiliger maken voor de Gentse bewoner en bezoeker. Daarom werd in 2018 met de buurt, handels-en horecazaken en studenten al een visienota opgemaakt en zag het concept Overpoort 2.0 het daglicht.
Via de rebranding van het gebouw, helpt Wereldhave Belgium vanop de eerst rij actief mee om de missie van Overpoort 2.0 mee waar te maken. Zo zorgt niet alleen de nieuwe identiteit van het gebouw voor verfrissing, ook een kleurrijke mural zal vanaf september voor een extra opkikker zorgen. Daarvoor wordt samengewerkt met street artist Lindert Steegen. Lindert heeft zijn eigen studio in Gent en liep ook school bij Luca School of Arts Ghent.
Buiten de Lijnen


Vanaf 4 september zal de realisatie van het kunstwerk "Buiten de Lijnen" te bezichtigen zijn in de Overpoortstraat. Een 300m² grootte schildering dat de verbinding zal creëren tussen het stadscentrum en museumkwartier van Gent. Met gebruik van een 15-tal kleuren zal het plein omgetoverd worden tot een onmisbare blikvanger binnen de stad.

Lindert.steegen@hotmail.com - CONTACT
Ⓒ 2022 - Home.